Ring i dag: (+45) 38 28 12 10

Private

Vor effektivitet sikrer dig en optimal installation og drift til den rigtige pris. Elektricitet er blevet så stor en del af vores hverdag, at vi ikke tænker over alle de gange i løbet af dagen, hvor vi bruger det. Først når lampen ikke længere lyser, eller stikket til den nye computer ikke passer til den stikkontakt, den skal tilsluttes, bliver vi opmærksomme på el. Vi fører og kan skaffe alle typer belysninger, også billigere lamper.

Åbningstider i Bella Elektrik butikken på Frederikssundsvej 177 C, 2700 Brønshøj:

Mandag - torsdag: Kl. 9.30 - 17.30

Fredag: Kl. 9.30 - 18.00

Lørdag: Kl. 9.30 - 13.30

Herunder kan du se, hvad du selv må ordne, og hvad der skal udføres af en autoriseret el-installatør. Oplysningerne er hentet fra en folder udgivet af Sikkerhedsstyrelsen (tidl. Elektricitetsrådet), Nørregade 63, 6700 Esbjerg. http://www.sikkerhedsstyrelsen.dk/

 

Gør det selv

Du må udføre nedenstående, når strømmen er afbrudt:

 • Udskifte eller montere stikpropper, ledningsafbrydere, apparatkontakter, fatninger, forlængerled og tristikdåser.
 • Reparere el-apparater, fx udskifte ledningen, der fører strøm til apparater, der er tilsluttet med en stikprop (tilledning).
 • Udskifte indendørs (normaltætte) afbrydere og stikkontakter uden jord stikkontakter med to huller op til 250 V.
 • Normaltæt materiel er alt materiel, der har en IP20-mærkning eller ikke har IP-mærkning.
 • Udskifte indendørs (normaltætte) stikkontakter med jord stikkontakter med tre huller op til 250 V. Det forudsætter dog, at elinstallationen er beskyttet med en HFI- eller HPFI-afbryder, som beskytter mod fejlstrøm, og at der er fremført en virksom jordleder.
 • Udskifte indendørs (normaltætte) stikkontakter med pindjordskontakt stikkontakt med 2 huller og en jordpind op til 250 V. Det forudsætter dog, at elinstallationen er beskyttet med en HFI- eller HPFI-afbryder, som beskytter mod fejlstrøm, og at der er fremført en virksom jordleder (beskyttelsesleder) til jordpinden.
 • Udskifte almindelige afbrydere til lysdæmpere eller til afbrydere med tidsfunktion.
 • Opsætte og nedtage lamper i badeværelser og andre steder, hvor der ikke er krav om mere end normaltætte lamper (IP 20). Det gælder også lavvolt belysning (halogenlampesæt), der leveres som samlesæt med transformer, lamper, ledninger og monteringsvejledning.
 • Ændre og reparere svagstrømsstyrings- og reguleringssystemer, som anvendes til at styre stærkstrømsfunktioner, fx omprogrammering af intelligente styringer.
 •  

Gør det IKKE selv

Der er el-arbejde, som er ulovligt at udføre som privatperson. Det er det arbejde, som kræver faglig videnfor at du må udføre elinstallationen, så den ikke kan forårsage stød eller brand. Du må fx ikke selv:

 • Udføre nye installationer i boligen og udskifte eksisterende ledninger til nye i den faste installation. Den faste installation er den del af boligens elinstallation, som du ikke kan tage med dig, når du flytter. Det er også installatøren, som skal opsætte afbrydere, styrings- og reguleringssystemer eller stikkontakter, der ikke har været der før. Det gælder også, hvis en ny afbryder eller stikkontakt skal sættes op ved siden af en eksisterende.
 • Opsætte lavvolt belysning (halogenlamper), hvis transformer, lamper og ledninger er købt hver for sig.
 • Udføre el-arbejde i måler- eller gruppetavle i boligen, fx udskifte en HFI- eller HPFI-afbryder eller gruppeafbryder i gruppetavlen.
 • Installere eller udskifte materiel i boligens faste installation med en spænding over 250 V, fx udskifte en flerpolet 400 V afbryder eller stikkontakt.
 • Installere eller udskifte udendørs afbrydere, stikkontakter og lamper.
 • Tilslutte eller frakoble apparater, som ikke er tilsluttet med en stikprop, fx komfurer og vaskemaskiner.

Derfor skal en autoriseret el-installatør installere nye stikkontakter og lampesteder, afbrydere mv., hvis de placeres på steder, hvor der ikke har siddet nogen før. Vi er altid klar med råd og vejledning samt et uforpligtende tilbud. Send en mail, ring eller udfyld formularen under punktet "kontakt os".

 

Hvorfor gælder disse regler?

Sikkerhedsstyrelsen arbejder for at undgå el-ulykker og el-brande. Derfor er der regler for, hvad man som forbruger selv må udføre. Det el-arbejde, man selv må lave, er arbejde, der med en enkel vejledning eller uden vejledning forventes at kunne udføres sikkert af personer uden faglig viden på el-området.

Elinstallatøren skal udføre det arbejde, der kræver særlig el-faglig viden. Fx viden om dimensionering af ledninger i den faste installation for at undgå overbelastning, og dermed måske en brand, af el-installationen eller viden om beskyttelsesmetoder mod elektrisk stød.

 

Hjælp her og nu

Har du akut brug for hjælp? Elektrikere ved, hvad det betyder, hvis strømmen forsvinder eller teknikken svigter. Derfor kan den påkrævede indsats fås ved kontakt - uanset hvornår på døgnet problemet opstår. Inden for normal arbejdstid skal vi gøre alt, hvad vi kan for at afhjælpe din el-opgave. I enkelte situationer, hvis telefonerne er optaget, vil opkaldet blive mødt af en telefonsvarer, så hvis du indtaler navn og telefon nummer her, vil vi ringe tilbage i løbet af få øjeblikke.

Udenfor alm. arbejdstid kan vores vagtafdeling træffes på tlf.nr.: 35 83 04 33

 

Eftersyn

 • Ønsker du reperation eller vedligeholdelse af el-installationer?
 • Vil du have vished over, hvordan installationerne er, kan vi foretage en test med EURO-tester. Så sikres du fremover.
 • Ønsker du tilbud på udvidelse af el-installationer?
 • Ønsker du eftersyn af dine installationer for driftsikkerhed og personsikkerhed?

Energibesparelse

Ønsker I at få mindre regninger, på trods af de stigende priser fra Dong, så kom i butikken, hvor vi kan råde og vejlede om, hvordan der kan spares, uden det går ud over funktion og hygge.

Kontakt roligt vores firma. Tilbud gives uden forbindende.

Installations eftersyn udføres for kr. 1.100,00 inkl. moms pr. oprindeligt lejemål, som afregnes kontant af fraflytter ved eftersyn.

Denne side bruger cookies

Vi bruger cookies for at forbedre dit besøg på vores hjemmeside. Læs mere

Accepter